Veroista ja kuluista

12.08.2021

Kevytyrittäjän veroasiat ovat melkoisen yksinkertainen asia. Sinun ei nimittäin tarvitse itse tehdä tämän asian osalta mitään muuta kuin toimittaa Neksus Laskutuspalvelulle palkansaajan verokortti. Kortin saat tilattua Omavero.fi -sivuilta. Ilman verokorttia palvelu joutuisi pidättämään 60% palkastasi veroa, joten verokortin toimittamisen jälkeen alat saamaan vasta palkkaa. Laskutuspalvelu pidättää jokaisesta maksusta veroennakot ja tilittää ne verohallinnolle puolestasi. Tämä kaikki kuuluu osana tarjottua palvelua.

Kevytyrittäjälle muodostuu joskus myös jonkin verran kuluja työtehtävistä. Näitä suoraan työtehtävään kuuluvia kuluja kuten esim. maalarin maalit ja vaikkapa tähän työhön käytetyt pensselit saat vähentää verotuksessa suoraan. Tämäki on helppoa, sillä kun teet laskua Neksus Laskustuspalvelun kautta, liität kuitin näistä hankkinnoista ja mainitset asiasta laskun teon yhteydessä. Kulut vähennetään samantien veroennakosta ja saat täten vähän enemmän palkkaa. Joskus myös toimeksiantajat maksavat työpalkkion lisäksi esim. matkakulukorvausta. Nämä kirjataan laskulla myös eri riville ja nämä maksetaan sinulle suoraan verottomana palkan yhteydessä. Neksus Laskutuspalvelu hoitaa tämänkin asian.

Laskutuspalvelun palvelumaksut

Laskutuspalveluja on monia olemassa ja myös näiden palkkioiden suuruksissa on eroja. Tarjolla olevista palveluista ei kuitenkaan isoja eroja löydy, mutta huomattavasti korkeampia palvelumaksuja peritään monessa muussa paikkaa. Neksus Laskutuspalvelu joutuu myös pienen palvelumaksun ottamaan tekemästään työstä, mutta olemme ajatelleet sen niin, että Kevytyrittäjä maksaa meille kohtuudella sen, mitä me hänelle lisäarvoa tuotamme. Neksus Laskutuspalvelun toimintoja ei ole automatisoitu, vaan jokaisen laskun sekä palkanmaksun hoitaa talousalan ammattilainen alusta loppuun. Tällä tavalla Kevytyrittäjä saa heti henkilökohtaista palvelua ja voi myös olla varma siitä, että hänen etuaan valvotaan koko prosessin ajan. Kaikki laskutus ja maksun valvonta sekä mahdolliset kulut tarkistetaan ja jos näihin on jotain lisättävää, niin palvelumme on Kevytyrittäjään yhteydessä. Etuasi siis valvotaan joka hetki.

Välillä voi esim. käydä niin, että toimeksiantajasi jolle työn olet suorittanut, unohtaa maksaa lähetetyn laskun. Neksus Laskutuspalvelu huolehtii puolestasi laskun muistuttamisesta. Ja kun maksu saapuu, niin saat siitä heti ilmoituksen ja perään palkan, siten kuin olet sen laskutuspalvelun kanssa sopinut (esim. heti maksu, palkka kahdesti kuussa jne).

"Jos asiakkaasi unohtaa maksaa laskun, niin Neksus Laskutuspalvelu hoitaa puolestasi maksumuistutukset ja maksun valvonnan"

Seuraavia asioita voit vähentää omassa veroilmoituksessasi Kevytyrittäjänä

Laskutuspalvelun palvelumaksut ovat verovähennettäviä. Eli kun teet veroilmoitusta verotus vuoden päättymisen jälkeen, voit vähentää nämä kaikki maksut myös lopullisessa verotuksessasi.

Lisäksi jos olet hankkinut esimerkiksi erilaisia työvälineitä sekä vaikkapa uuden tietokoneen, voit tehdä näistä vähennyksen. Ammattikirjallisuus, kynät ja paperit yms.

Maskit voi vähentää nyt myös verotuksessa jos olet ne itse hankkinut. Selvityksen puuttuessa vähennyksen määrä on kaksi euroa jokaiselta päivältä mitä Kevytyrittäjänä olet asunnon ja työpaikan välistä matkaa tehnyt.

Matkakulut, työhuonevähennys (ja työhuoneen kalustoa), mahdolliset YEL-vakuutus ja sairausvakuutusmaksut, mainontaan ja markkinointiin käytetyt kulut ovat myös verovähennettäviä lopullisessa verotuksessasi

Palveluun kannattaa rekisteröityä heti. Et sitoudu siinä vielä mihinkään ja se ei maksa Kevytyrittäjälle mitään. Palvelussa ei ole kiinteitä kuukausimaksuja. Palvelumaksut peritään vasta toteutuneista laskutuksista palkanmaksun yhteydessä. Et tarvitse siis omaa rahaa yhtään palvelun käyttöön. Et myöskään sitoudu rekisteröityessäsi käyttämään Neksus Laskutuspalvelua yksistään, vaan olemme olemassa aina silloin kun tarvitset. Välillä teet työtä ja laskutat sen kauttamme ja välillä voit pitää halutessasi taukoa Kevytyrttämisestä.


Aiheeseen liittyviä linkkejä

Vero.fi OmaVero

Vero.fi Erityisalalla työskentelevän matkakustannuksetHAKUSANOJA:

Verot, verotus, kulut, vähennys, palkka, matkakustannus, yel, työhuonevähennys, laskutuspalvelu, Neksus, työvälineet