Markkinoi palveluitasi

24.08.2021

Kevytyrittäjä on yrittäjä siinä missä muutkin, kun puhutaan oman toiminnan ja palveluiden markkinoinnista. Voit myydä monella tapaa osaamistasi ja luoda itsellesi tunnettavuutta, hankkia lisää asiakkaita ja pyörittää toimintaasi kuin oikeaa yritystä.

Sosiaalinen media käyttöön

Twitter, Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram jne. Sosiaalisen median palveluita on monia tarjolla. Sosiaalinen media on hyvä tapa kertoa mitä tekee. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sieltä harvoin saa mitään ns. ilmaiseksi. Sosiaalinen media toimii molempiin suuntiin, kun annat sille jotain, voit myös saada jotain. Eli periaatteessa sama ajatus kuin se, että kun tuotat lisäarvoa, niin sitä paremmin myös oma yritystoimintasi menestyy.

Facebook on kelpo sivusto kun myyt esimerkiksi kuluttajapalveluita yli 30-vuotiaille. Oman sivuston luominen toiminnalleen on helppoa ja se ei maksa mitään. Facebookin sivunluonti työkalu neuvoo joka vaiheessa.

Twitter on suosittu keskustelukanava. Täällä varsinkin saat paljon lisätietoa uutisten ja mielenkiintoisten aiheiden kautta. Vaikka perustaisit tänne oman toimintasi nimissä sivuston, niin ihmiset seuraavat mielellään mielenkiintoisia ihmisiä, muista siis osallistua henkilönä keskusteluihin.

Youtube kasvattaa suosiotaan kokoajan. Palvelu on monella tapaa suosittu ja tunnetusti kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja videokuva kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa, vai miten se nyt menikään. Luo palveluistasi helposti ymmärrettäviä videoita, uskalla esiintyä omilla kasvoillasi, kerro tarinasi. Edistät nopeasti toimintaasi.

Blogit ovat suosittu tapa markkinoida

On hyvin vaikea keksiä mikä olisi parempi tapa sitoa asiakas ja toimintasi yhteen kuin erilaiset blogit. Samalla kun lisäät tunnettavuuttasi ja markkinoit toimintaasi, muodostat myös tunnesiteen asiakkaasi kanssa. Blogit eivät tänä päivänä ole pelkästään kirjoitettuja sivustoja vaan esim. monet erilaiset videoblogit kasvattavat myös suosiotaan. Google tosin löytää helpommin kirjoitetun blogin, kuin pelkästään esim. kuvablogin.

Hyvä yritystoiminta ei synny itsestään, vaan se vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Sama on oman blogin tekemisen kanssa. Tässäkin pätee myös se viisaus, että ainoastaan aloittamalla saat homman käyntiin. Aloitakin blogin tekeminen heti kun aloitat oman yritystoimintasi.

Blogin tekemiseen voit löytää myös apuja ulkopuolelta. Jos kirjoittaminen tai videoiden teko ei tunnu omimmilta toiminnalta, niin siihen löytyy myös palveluiden tarjoajia. Blogin ja sosiaalisen median palveluiden tarjoaminen on oiva tapa myös työllistää itsensä Kevytyrittäjänä.

"Markkinointikalenteri on oiva työkalu toimintasi markkinointitoimenpiteiden suunnitteluun sekä hallintaan"

Luo markkinointikalenteri

Suunnittelu ja sen perään toteuttaminen on oikea tapa tehdä yrityksen markkinointia. Sinä Kevytyrittäjänä vastaat toimintasi mainostamisesta. Luo alusta asti suunnitelmaa vähän pidemmällä aikavälillä. Kirjoita itsellesi muistiin eri aiheita mistä kirjoittaa blogeissa, seuraa ajankohtaisia aiheita ja ota niistä kantaa, päätä säännöllisistä markkinointitoimenpiteistä.

Markkinoinnin kalenterisi voisi näyttää seuraavanlaiselta:

Sosiaalisen median päivittäminen kerran päivässä.

Blogin tekeminen, vähintään kerran viikossa.

Osta maksullista mainontaa esim. 50-100€ / kk (esim. Google AdWords tai Facebook).

Osallistu erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, verkostoidu 1-2 vuodessa.

Vinkkaa kaverille

Markkinoinnin ei tarvitse olla monimutkaista, eikä kallista. Monesti omasta toiminnasta kertominen riittää alkuun. Kerro rohkeasti mitä olet päättänyt aloittaa tekemään ja missä olet hyvä. Puskaradio leviää ja saat tuttujen suosittelijoiden kautta yllättäviäkin mahdollisuuksia. Usko, että sinulle ja palveluillesi on kysyntää ja tarjoa osaamistasi.


Neksus kasvaa toimintasi mukana

Neksus tarjoaa apua yrittämisen joka vaiheeseen. Jos toimintasi aloittaminen tai sen markkinoiminen askarruttaa tai tarvitset uusia ideoita ja apuja toimintasi kehittämiseksi, lähetä meille viestiä. Luodaan yhdessä selkeä suunnitelma toimintasi käynnistämiseksi ja kehittämiseksi.HAKUSANOJA:

sosiaalinen media, some, facebook, twitter, youtube, neksus, markkinoi, myy, blogi, ideoi