Kevytyrittäjä löytää töitä ja mahdollisuuksia

18.08.2021

Meillä jokaisella on erilaiset taustat ja syyt miksi olemme lähteneet tutustumaan Kevytyrittäjän ihmeelliseen maailmaan. Yhtenä syynä taustalta varmasti löytyy se, että onhan se nyt ihan mukavaa luoda rahaa itselleen omalla tekemisellä. Etsiä ja löytää erilaisia mahdollisuuksia. Välillä ideat saattavat loppua, joten listaillaan tähän muutamia ihan toimivia vinkkejä töiden löytämiseksi Kevytyrittäjänä.

Kirjoita itsellesi pientä lisä tiliä

Jos kynä pysyy kädessä, tai ehkä nykyaikaisemmin läppäri sylissä, niin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Aloita freelancer hommat. Tutki yritysten ja yhteisöjen sosiaalista viestintää sekä markkinointia. Tarjoa heille osaamista ja ilmoittele lisäksi Facebookissa ja muissa somekanavissa, että olet kirjoitustaitoinen ihminen. Tämän jälkeen ala päivittämään heidän sosiaalistaviestintää, kirjoita arvosteluja, laadi tuotekuvauksia, luo tarinoita, kirjoita blogeja, mitä vain. Voit myös tarjota juttuideoita lehtiin ja kertoa vaikkapa matkakuvauksia, sekä tehdä konsertti- tai levyarvosteluja.

Tarjoa arkisiin askareihin apua

Palvelu on ystävällisyyden ja huolenpidon muoto, vaikka taustalla olisikin myös oman taloudellisen tilan kohentaminen. Palveluita tarvitaan aina. Laadi itsellesi järkevä hinnasto ja markkinoi niin paikallisesti kuin sosiaalisissa medioissa. Voit tarjota kotiapua esimerkiksi koirien ulkoiluttamiseen, ikkunoiden pesemiseen, siivoamiseen, hoida lapsia, auta kunnostustöissä, tarjoa muuttoapua. Erilaisia töitä on paljon, kesällä pihojen siistimistä, talvella lumitöitä.

Kaupallista osaamistasi ja harrastuksiasi

Mieti missä olet hyvä ja mitä osaat. Varmasti löytyy sellaisia joilta tällä hetkellä tämä taito puuttuu. Jotain sellaista mitä olisit itse halunnut osata esim. 5 vuotta sitten. Voit harrastaa vaikka valo- ja videokuvausta, piirtämistä, askarrella persoonallisia kortteja, osaat kunnostaa esineitä ja huonekaluja tai vaikkapa editoida videoita ja tehdä nettisivuja sekä alkaa opettamaan tai valmentamaan. Laita alkuun puskaradio päälle ja kerro osaamisestasi tutuille.

Oletko ulospäin suuntautunut

Tänä päivänä on tilausta erilaisille esiintyjille. Persoonalliset ihmiset kiinnostavat ja sellaiset, joilla on jokin omakohtainen tarina kerrottavana. Tarjoa laulukeikkoja häihin ja juhliin, tee komediaa tai stand up -esityksiä, taikuutta. Voit myös valmistella esityksiä esim. Youtubeen ja tätä kautta markkinoida itseäsi. Voit myös tehdä jotain muuta, tarjota valmiita juhlia, tai ohjelmia juhliin. Järjestä tilaisuuksia ja juonna ne. Voit myös tarjota osaamistasi erilaisille esiintyjiä ja puhujia välittäville firmoille.

"Tarkkaile ympäristöä, mieti mitä puuttuu ja mikä ei toimi. Autat lähellä oleviasi ja saat heidän elämään luotua lisää sisältöä ja itsellesi töitä"

Vuokraa omistamaasi

Oletko onnistunut elämäsi aikana kerämään mitä ihmeellisimpiä laitteita ja vempeleitä, tai oletko onnekkaasti perinyt tilan mistä löytyy vaikka mitä tarpeellista. Vähempikin voi olla enemmän. Vuokraa omia tavaroitasi, autoasi, työkaluja yms.  Kaikki eivät halua ostaa itselleen omaa, vaan mielellään vuokraavat esim. veneen tai vesijetin päiväksi käyttöönsä. Yhteisöautot kasvattavat suosiotaan ja miksei kylän komein päältäajettava ruohonleikkurikin voisi pian olla yhteisen vuokraringin käytössä.

Mielikuvitus on vain rajana

Tänä päivänä kukaan ei ole tavoittamattomissa. Väitetään, että sinun ja jonkin toisen etäisen henkilön välissä on 4.74 ihmistä. Eli voit tavoittaa kenet tahansa, et tarvitse siihen kuin 4-5 ihmistä. Internet tarjoaa mielettömän paljon hyviä tilaisuuksia. Voit vaikkapa tehdä käännöstöitä tai vaikkapa toimia virtuaaliassistenttina. Myös maailma on täynnä tekemätöntä työtä. Tarjoa firmoille perinteiset työhakemuksen sijaan Kevytyrittäjän palveluita, olet valmis järjestelemään paikkoja, myymään myymättömiä varastoja, kiireapulaiseksi tai tehdä vaikka mysteerishoppailuja.

Vinkkilistaa voisi kasvattaa loputtomiin. Mielikuvitus on vain rajana. Neksus Laskutuspalvelu on sinun mukana kun tarvitset laskuttaa palveluitasi. Kevytyrittäjyys onkin parhaimmillaan kun myyt palveluita ja osaamistasi.

Hinnoittele oikein

Hinnoittelu on aina oma taiteenlajinsa. Liian kallis ei saisi olla, mutta halvallakaan ei kannata tehdä. Mitä enemmän teet ja opit aihealuettasi, niin hinnoittelukin osuu paremmin kohdilleen. Arvosta omaa osaamistasi ensin, niin huomaat että muutkin arvostaa sitä. Oikean hintatason voit kartoittaa katselemalla mitä vastaavaa on markkinoilla, käytä Googlea, kysele mitä palveluistasi oltaisiin valmiita maksamaan. Julkisrahoitteinen nettisivu, Hilma, voi olla myös yksi hyvä paikka löytää töitä ja opetella oikeaa hintatasoa.

Asiakkaiden on mahdollista myös saada kotitalousvähennystä tekemistäsi töistä. Tämä asia kannattaa myös muistaa kun myyt ja markkinoit osaamistasi.


Linkkejä aiheeseen liittyen

Hilma

Vero.fi KotitalousvähennysHAKUSANOJA:

freelancer, hilma, kotitalousvähennys, puhetilaisuus, kiireapulainen, vuokraa, esiinny, kirjoitustyöt, käännöstyöt, esiintyjä